Skipsforlis

Bøker om skipsforlis

Skipsforlis rundt Jæren – Fra Åna Sira til Skudefjorden

forsidebok3Boka er rikt illustrert og forteller historien til 393 forliste skuter fra 1666 til våre dager. Historiene blir levendegjort og illustrert med mange karter, avisoverskrifter og skutebilder.

Gjennom historien om alle forlis får leseren også følge utviklingen innenfor redningstjeneste, navigasjon og fyretablering i området. Jærkysten virket i eldre tider som rene magneten på mange seilskuter som prøvde å ta seg forbi. Lavt land, langgrunt farvann, dårlig fyrbelysning, sterke strømmer og få steder å søke nødhavn er noe av forklaringen. Her er mye dramatikk og imponerende redningsarbeid. Under annen verdenskrig var denne kyststrekningen også et mareritt for de tyske okkupantene, noe de mange krigsforlis forteller. Her var de tyske konvoiene utsatt for angrep både fra havet og fra luften.

Bak i boken er alle forlisene listet med sidehenvisning, både alfabetisk og etter forlisår. Som i de foregående bøkene finnes en liste over vrak forfatter har dykket på og en kort beskrivelse av disse.

 

OMTALTE FORLIS  –  UTDRAG FRA BOKA  –  MEDIEOMTALER  –  BESTILL BOKA


by Bliss Drive Review